سه شنبه ۰۴ مهر ۱۴۰۲

مجله شلپ

نوشته کامل

بهترین نرم افزارها برای یادگیری و کسب درآمد در معماری

پر درآمدترین نرم افزار معماری و یافتن نرم افزاری که مهندسین معمار با یادگیری آن بتوانند وارد بازار کار شوند و به درآمد خوبی برسند، یکی از دغدغه‌های مهم دانشجویان رشته معماری می‌باشد. امروزه طراحی و مدل‌سازی پروژه‌های ساختمانی با کمک نرم افزارهای طراحی صورت می‌گیرد و کمتر کسی به صورت سنتی کار ترسیم را […]

انریل انجین
بدون دیدگاه

پر درآمدترین نرم افزار معماری و یافتن نرم افزاری که مهندسین معمار با یادگیری آن بتوانند وارد بازار کار شوند و به درآمد خوبی برسند، یکی از دغدغه‌های مهم دانشجویان رشته معماری می‌باشد.

امروزه طراحی و مدل‌سازی پروژه‌های ساختمانی با کمک نرم افزارهای طراحی صورت می‌گیرد و کمتر کسی به صورت سنتی کار ترسیم را انجام می‌دهد. در این زمینه نرم افزارهای گوناگونی به بازار عرضه شده‌اند که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. اما همه نرم افزارها برای طراحی و مدل سازی آیتم‌های معماری مناسب نیستند. به همین جهت، مهندسین معمار مایل‌اند بدانند که کدام نرم افزار کاربردی‌تر است و از بازار کار بهتری برخوردار می‌باشد، تا با یادگیری آن بتوانند درآمد زایی کنند.

به احتمال زیاد نام نرم‌افزارهایی نظیر آنریل انجین، لومیون، ویری، رویت، تری‌دی مکس، اتوکد و اسکچاپ را شنیده‌اید. این نرم‌افزارها، از پرکاربردترین و بهترین ابزارهای کامپیوتری در حوزه معماری هستند. البته نرم افزارهای رشته معماری، به این موارد ختم نمی‌شوند.

انریل انجین

اهمیت یادگیری نرم افزارهای معماری

آشنایی با نرم افزارهای معماری، یکی از مهارت‌های سخت (تخصصی) برای موفقیت در این رشته محسوب می‌شوند. امروزه، کارشناسان اغلب حوزه‌ها، بسیاری از فعالیت‌های خود را با استفاده از نرم‌افزارهای کامپیوتری انجام می‌دهند. معماری نیز یکی از حوزه‌های است که کامپیوتر در آن نقش موثری دارد.

نرم‌افزارهای معماری، امکان انجام و بررسی طراحی‌های بیشتر در مدت زمان کمتر را فراهم می‌کنند. بدون این نرم‌افزارها، طراحی سازه‌های بزرگ و یا پیچیده، به زمان و هزینه زیادی نیاز خواهد داشت. البته فارغ از پیچیدگی و بزرگی پروژه‌ها، درصد زیادی از معماران، ترسیمات اولیه، طراحی و گرفتن خروجی بصری را به کمک نرم‌افزارهای کامپیوتری انجام می‌دهند.

نرم افزارهای معماری به سه دسته تقسیم می‌شوند

  • مدل‌سازی: تر‌دی مکس، اسکچاپ، رویت
  • رندرینگ: آنریل انجین، لومیون، ویری
  • ترسیمی: اتوکد و رویت

معرفی پول‌سازترین و بهترین نرم افزارهای معماری

آنریل انجین قدرت‌مندترین، سریع‌ترین و حرفه‌ای ترین نرم افزار رندرینگ در معماری است که به دلیل آپشن‌های فوق‌العاده‌ای که دارد، فرایند رندرینگ و انیمشین سازی را در معماری بسیار سریع و واقع‌گرایانه‌تر کرده. این نرم افزار توسط شرکت Epic Game طراحی و عرضه شده که در ابتدا برای بازی سازی مورد استفاده قرار می‌گرفت اما امروزه جایگاه ویژه‌ای در معماری دارد. آنریل با اکثر نرم افزارهای مدل‌سازی لینک می‌شود و از پروژه رندر می‌گیرد.

درحال حاضر با آموزش آنریل انجین میتوانید پول‌سازترین نرم افزار برای انجام پروژه‌های معماری را بگیرید.

نرم افزار لومیون یکی از بهترین و قدرتمندترین نرم افزارهای رندگیری و انیمیشین سازی است که با استفاده از آن می‌توان مدل‌های سه بعدی معماری را به تصاویر و انیمیشن‌های با کیفیت تبدیل کنید. این نرم افزار در واقع یک ابزار حرفه‌ای و بسیار مفید با عملکردی بینظیر است که در سراسر دنیا در حوزه معماری نظر بسیاری از طراحان سه بعدی را به خود جلب نموده. لومیون یک تفاوت بنیادی با تمام نرم افزارهای طراحی سه بعدی دیگر مخصوصا در حوزه معماری و ساختمان دارد و آن نمایش تصویر در هر لحظه به صورت رندر شده است. یعنی آن چیزی که در لحظه مشاهده می‌کنید تفاوت زیادی با خروجی نهایی پس از رندر ندارد. این برنامه موتور رندرگیری V-RAY را پشتیبانی نمی‌کند، زیرا خودش یک موتور رندر قوی است.

نرم افزار رویت

جز یکی از دقیق‌ترین و بهترین نرم افزارهای معماری است چرا که برنامه‌ها و قابلیت‌های تعریف شده برای این نرم افزار کاملا کاربردی است و به مهندسین معمار کمک می‌کند تا بتوانند خیلی سریع، طرح با کیفیتی را آماده کنند.

رویت از یک سری ابزار برخوردار است که به مهندسین این امکان را می‌دهد تا بتوانند صفر تا صد مولفه‌های معماری یک ساختمان اعم از طراحی نمای بیرونی و داخلی را با دقت بالایی به صورت دو بعدی و سه بعدی طراحی و مدل سازی نمایند. کار با محیط کاربردی رویت آرکیتکچر به دلیل ابزارهای جدید و تنظیمات موجود به دلیل ابزارهای جدید و همچنین تنظیمات موجود در نرم افزار، بسیار آسان می باشد. مهندسین معمار با کمک این نرم افزار می‌توانند به سرعت طرحی را ترسیم کنند و اگر نیاز به ویرایش داشت آن را تغییر دهند و به صورت پیش نمایشی آن را به مشتریان خود ارائه بدهند.

نرم افزار تری‌دی مکس

نرم افزار تری‌دی مکس

یکی دیگر از حرفه‌ای‌ترین نرم افزارهای معماری در زمینه مدل‌سازی، نرم افزار تری‌دی مکس است که توانسته در زمینه طراحی و مدل‌سازی پروژه‌های ساختمانی قوی عمل کند. ابزارهای کارا و قدرتمند در این نرم افزار امکانی را برای مهندسین معمار فراهم آورده تا بتوانند آیتم‌های معماری را به سرعت و با کیفیت بالایی ترسیم کنند.

نرم افزار تری دی مکس توسط کمپانی Autodesk Media and Entertainment طراحی و تولید گردید.

این نرم افزار بر روی پلتفرم Microsoft Windows مورد استفاده قرار می گیرد.

نرم افزار ویری

ویری در واقع یک موتر رندر پیشرفته است که مخصوص گرفتن رندر از مدل سه بعدی می‌باشد. با اضافه کردن موتور رندر ویری روی نرم افزارهای مدلسازی مثل تری‌دی مکس یا رویت و اعمال تنظیمات مربوط به نورپردازی محیط، بافت و متریال اجسام و… می‌توانید از مدل ساخته شده، رندرهای رئال بگیری ، به طوری که تشخیص تصاویر واقعی از رندر کار دشواری باشد. اساس کار ویری استفاده از قوانین فیزیک و هوش صحنه‌ای برای برآورد شدت نور و تعداد بازتاب و انعکاس و خصوصیات ویژه‌ی هر متریال به منظور همانند سازی پروژه‌ها به دنیای واقعیست.

نرم افزار ویری

نرم افزار اسکچاپ

نرم افزار اسکچاپ در لیست بهترین نرم افزارهای معماری قرار دارد. مهندسین معمار از طریق کاربردهای تعریف شده برای نرم افزار اسکچاپ، می‌توانند وارد بازار کار شوند و با طراحی و مدل‌سازی آیتم‌های معماری درآمد زایی کنند.

ترسیم پروژه‌های ساختمانی با کمک این نرم افزار موجب افزایش بهره‌وری در مهندسین معمار می‌گردد چرا که با طراحی خلاقانه و استفاده از تکنیک‌های متنوع، می‌توانند نظر مشتریان خود را به بهترین شکل ممکن جلب نمایند. سادگی محیط کاربری و همچنین حجم پایین نرم افزار اسکچاپ موجب شده تا مهندسین به راحتی بتوانند آن را یاد بگیرند و از قابلیت‌های موجود در ایجاد طرحی با کیفیت بهره ببرند.

با کمک نرم افزار اسکچاپ می‌توان جزئیات بسیاری را به خوبی مشخص کرد و طرح دقیقی ایجاد نمود. همچنین این نرم افزار کمک می‌کند تا مهندسین بتوانند پیش نویس‌هایی را از نتیجه کار تهیه کنند.

نرم افزار اتوکد

نرم افزار اتوکد را مهندسین معمار اگر به خوبی یاد بگیرند می‌توانند به درآمد زایی مناسبی برسند، چرا که دارای ابزارهای کاربردی در زمینه طراحی و مدل سازی پروژه‌های ساختمانی است. این نرم افزار که توسط شرکت آمریکایی اتودسک طراحی شده از قابلیت طراحی دو بعدی و سه بعدی برخوردار می‌باشد. این نرم افزار دارای قابلیت بازیابی فایل‌های از دست رفته می‌باشد و همچنین به دلیل پردازش بالا به هنگام چاپ، طرح ترسیم شده در آن کیفیت خوبی دارد.

اتوکد محیط کاربری آسانی دارد، طوری که افراد با یادگیری این نرم افزار می‌توانند طرح‌هایی حرفه ای ایجاد کنند. انعطاف پذیری بالای محیط کاربری و همچنین قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه‌ای طرح‌های ترسیم شده از دیگر ویژگی‌های نرم افزار اتوکد است.

مطالب مرتبط

بخش نظرات

نظرتان را بنویسید