چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳

مجله شلپ

نوشته کامل

استفاده از یونولیت در ساختمان سازی، سقف و دیوار (عایق صدا)

در این مقاله تمام کاربردها و مزایا و معایب استفاده از یونولیت در ساختمان سازی، دیوار و سقف، کف ساختمان و مزیت های فوم به عنوان عایق حرارت و صدا را بررسی خواهیم کرد. یونولیت یکی از مصالح ساختمانی جدید است که در سقف، کف و دیوارها جاسازی می شود. استفاده از این بلوک ها […]

یونولیت در دیوار
بدون دیدگاه

در این مقاله تمام کاربردها و مزایا و معایب استفاده از یونولیت در ساختمان سازی، دیوار و سقف، کف ساختمان و مزیت های فوم به عنوان عایق حرارت و صدا را بررسی خواهیم کرد.

یونولیت یکی از مصالح ساختمانی جدید است که در سقف، کف و دیوارها جاسازی می شود. استفاده از این بلوک ها سبب می شود که ساختمان سبک بوده و در برابر زلزله مقاوم شود. به علاوه اتلاف انرژی در ساختمان به حداقل می رسد و سبب صرفه جویی در هزینه انرژی مصرفی خواهد شد. همچنین از این ماده در ساخت یخدان یونولیتی که عایق حرارت میباشد نیز استفاده میشود.

یخدان یونولیتی

استفاده از یونولیت در ساختمان سازی

یونولیت نوعی پلیمر مصنوعی با نام پلی استایرن انبساطی است که با نام پلاستوفوم نیز شناخته می شود. این پلیمر در واقع از ذرات کوچکی به اندازه دانه های شکر تشکیل شده که در حضور بخار افزایش حجم پیدا کرده و سپس فشرده می شود. یونولیت را می توان به صورت های مختلف نظیر ورقه ای و بلوکی در بازار یافت.

از این محصول به علت خواص بی نظیر آن در صنایع ساختمان سازی و پروژه های عمرانی به وفور استفاده می شود. یونولیت سبب می شود که وزن ساختمان کاهش یافته و ساختمان سبک تر از حالتی باشد که برای ساخت از بلوک های بتنی استفاده می شود.

این محصول در دو نوع اشتعال زا و غیر قابل اشتعال یا در واقع نسوز تولید می شود. طبق استانداردهای ایمنی و با توجه به احتمال بروز آتش سوزی در اماکن مختلف، پیمانکاران باید از یونولیت نسوز در ساختمان استفاده نمایند.

البته به طور کلی یونولیت از جنس پلاستیک است و در حضور حرارت مشتعل می شود. اما نوع نسوز آن تنها می تواند حرارت بیشتری را تحمل کند.

ساختار سلولی این محصول سبب می شود که بتواند در برابر ضربه و فشار مقاومت زیادی داشته باشد. بنابراین تکان ها و ارتعاشات زلزله را تا حد زیادی دفع خواهد کرد.

استفاده از یونولیت در سقف

سقف یکی از اجزای ساختمان است که فضای داخل منزل را از گزند بارندگی، سرما و گرما حفاظت می کند. در گذشته که صنعت ساختمان سازی تا این اندازه پیشرفته نبود، با اولین بارندگی سقف خانه شروع به چکه کردن می کرد. با گذر زمان و پیشرفت علم این مشکل کاملا برطرف شد.

استفاده از یونولیت سبب شد که امکان نفوذ رطوبت به داخل وجود نداشته باشد. به علاوه یونولیت عایق گرما و سرما است و این موضوع سبب می شود که در فصل گرما، هوای خنک ایجاد شده توسط کولر از طریق سقف خارج نشود. همچنین گرمای حاصل از تابش نور خورشید به سقف منزل نیز به داخل خانه نفوذ نکند.

از طرفی در فصول سرد سال نیز گرمای ایجاد شده در منزل توسط سیستم گرمایشی از طریق سقف هدر نرود و هوای سرد بیرون از منزل نیز وارد خانه نشود. در واقع استفاده از یونولیت سبب می شود که از اتلاف انرژی جلوگیری شود.

استفاده از یونولیت در سقف ساختمان می تواند هزینه های ساخت و ساز را کاهش دهد. اما ارزش ساختمان را افزایش می دهد؛ زیرا باعث می شود ساختمان با معیارهای روز همخوانی بیشتری داشته باشد.

یونولیت در سقف

استفاده از یونولیت در کف ساختمان

یکی از قسمت های ساختمان که معمولا سرمای آن در زمستان بیشتر از سایر نقاط احساس می شود، قسمت کف ساختمان می باشد. شاید شما هم از آن دسته از افراد باشید که معمولا در فصول سرد سال در هنگام راه رفتن در منزل احساس سرما کرده و بنابراین تصمیم به پوشیدن جوراب می کنند.

اتلاف انرژی نیز از قسمت کف ساختمان زیاد است. در واقع بخش زیادی از انرژی که در منزل برای تنظیم دمای منزل مصرف می شود از طریق کف ساختمان به زمین یا طبقات پایین تر منتقل می شود. برای جلوگیری از این مشکل از جاسازی بلوک های یونولیتی در کف ساختمان بهره می برند. استفاده از یونولیت در کف ساختمان باعث می شود که حرارت موجود در ساختمان تا ارتفاع دو متری از کف ساختمان حفظ شود.

البته امکان عایق سازی کف ساختمان به روش های مختلفی امکان پذیر می باشد. اما استفاده از یونولیت به نسبت سایر روش ها ارزان تر و البته ساده تر می باشد. یونولیت جزو مصالح ارزان قیمت به شمار می رود. هزینه حمل بار و نصب آن نیز زیاد نیست. دوام و عمر این محصول نیز بالاست. یونولیت یا پلاستوفوم از جمله موادی است که با گذر زمان دچار پوسیدگی و فرسودگی نیز نخواهد شد.

استفاده از یونولیت در دیوار

دیوارها سبب جدا کردن فضای ساختمان از محیط اطراف و ایجاد اتاق ها و فضاهای مجزا در داخل ساختمان می شود. این دیوارها نه تنها وظیفه جداسازی فضا را دارند، بلکه باید از انتقال گرما و سرمای ایجاد شده در منزل به بیرون از ساختمان نیز جلوگیری نماید. عایق سازی دیوارها یکی از روش های صرفه جویی در هزینه انرژی می باشد.

یکی از قوانین فیزیک این است که اگر جسم گرمی در تماس با جسم سرد باشد، تبادل حرارت بین این دو جسم انجام می شود تا دو جسم هم دما شوند. طبق این قانون اگر یک ماده عایق در دیوار ساختمان وجود نداشته باشد، اتلاف انرژی بسیاری از دیوار رخ می دهد.

البته برای عایق سازی دیوارها از روش های مختلفی می توان استفاده نمود. یکی از بهترین روش ها برای این کار به کار بردن یونولیت می باشد.

برای کار گذاشتن یونولیت در دیوارها می توان از دیوارهای پیش ساخته یونولیتی یا بلوک های یونولیتی استفاده نمود. استفاده از این مصالح برای ساختمان هم برای پیمانکاران و هم صاحبان پروژه پر فایده می باشد.

یونولیت سبب می شود که وزن ساختمان کاهش یابد و بار ساختمان روی طبقات پایین کاهش یابد. از طرفی این دیوارها در برابر ارتعاشات بسیار مقاوم هستند. بنابراین در حین زلزله مقاومت خوبی از خود نشان می دهد.

یونولیت در دیوار

استفاده از یونولیت برای عایق صدا

امروزه زندگی شهرنشینی با سروصدای بسیاری همراه است. صدای بوق ماشین ها، سروصداهای ساختمان سازی و غیره برخی از این صداها است. شنیدن این صداها در محیط منزل بسیار آزاردهنده است. به علاوه در داخل منزل نیز عایق صدا بودن اتاق های متفاوت بسیار حائز اهمیت می باشد. بنابراین عایق سازی دیوارهای منزل در برابر صدا خیلی مهم است.

یکی از ویژگی های یونولیت این است که عایق صدای خوبی است. میزان جذب صدا توسط این مصالح ساختمانی ارتباط مستقیمی با تراکم یونولیت دارد. قطعا هرچه تراکم و چگالی یونولیت افزایش پیدا کند، می تواند جاذب صدای بهتری باشد. یونولیت در تراکم های بالا حتی می تواند تا ۱۰۰ درصد صوت را نیز جذب نماید. البته مصالح بسیاری وجود دارند که می توان از آن ها به عنوان عایق صدا استفاده نمود. اما در میان تمام این مصالح یونولیت بهترین گزینه می باشد.

علت این موضوع این است که یونولیت سبک و ارزان است. جاسازی آن در سقف، کف و دیوار بسیار ساده است و نیاز به دانش تخصصی خاصی ندارد. یونولیت همزمان عایق حرارت، برودا، رطوبت و صدا است. در واقع می توان گفت استفاده از یونولیت یک تیر و چند نشان است.

مطالب مرتبط

بخش نظرات

نظرتان را بنویسید