بهترین نوع کاکتوس برای خانه و معرفی انواع کاکتوس بدون تیغ
در این مقاله، بهترین نوع کاکتوس برای استفاده در خانه و انواع کاکتوس های بدون تیغ را بررسی می کنیم و مزایا و مضرات استفاده از کاکتوس را با اشاره کوچکی به گل قاشقی بیان خواهیم کرد. نگهداری از گل و گیاه در خانه سبب ایجاد حس طراوات و شادابی شده و زیبایی منزل را […]
در این مقاله، بهترین نوع کاکتوس برای استفاده در خانه و انواع کاکتوس های بدون تیغ را بررسی می کنیم و مزایا و مضرات استفاده از کاکتوس را با اشاره کوچکی به گل قاشقی بیان خواهیم کرد.
نگهداری از گل و گیاه در خانه سبب ایجاد حس طراوات و شادابی شده و زیبایی منزل را چندین برابر می کند. اما نگهداری از بعضی از گیاهان و فراهم کردن شرایط مناسب برای رشد و نمو آن ها کار آسانی نیست. در این میان برخی از گیاهان نیازمند نگهداری خاصی نیستند و در هوای اتاق و با نور کم نیز سازگارند.
کاکتوس ها یکی از پرطرفدارترین گیاهانی هستند که به راحتی در منزل قابل نگهداری می باشند. کاکتوس ها از خانواده گیاهان گوشتی و آبدار به نام ساکولنت هستند. فواید نگهداری کاکتوس در منزل نسبت به مضرات آن بسیار زیاد است، به نحوی که نگهداری از این گیاه در خانه می تواند محیطی آرام و با طراوت را برای استراحت و زندگی مهیا کند.
بهترین نوع کاکتوس برای خانه
یکی از بزرگترین مشکلات نگهداری از گیاهان در منزل این است که اغلب گیاهان استوایی نیازمند شرایط شبه جنگلی هستند؛ یعنی باید به اندازه کافی رطوبت در هوای اتاق وجود داشته باشد. اما کاکتوس ها جزو گیاهان مناطق خشک و بیابانی بوده و با هوای خشک و دمای معتدل اتاق سازگاری دارند. بعضی از گونه های کاکتوس حتی با سه ساعت دریافت نور نیز می توانند نیازهای خود را برطرف کنند. اگر کاکتوس پشت پنجره شمالی منزل قرار داده شود، نور اضافی می تواند سبب رشد بیشتر گیاه شود. بطور کلی این گیاه نیاز به مراقبت و نگهداری خاصی ندارد.
کاکتوس ها در واقع از خانواده گیاهان گوشتی به نام ساکولنت هستند. جالب است بدانید تمام کاکتوس ها تیغ دارند، ولی مردم به اشتباه هر گیاه گوشتی از خانواده ساکولنت که تیغ ندارد را نیز به نام کاکتوس بدون تیغ می شناسند.
انواع کاکتوس بدون تیغ
کاکتوس یکی از محبوب ترین گیاهان برای نگهداری در منزل محسوب می شود، اما گاهی تیغ های این گیاه دردسرهایی را برای صاحب خانه ایجاد می کند. وجود اطفال یا حیوانات خانگی در منزل یا داشتن خاطره بد از تیغ های گیاه کاکتوس باعث شده که برخی از افراد به دنبال نگهداری از انواع بدون تیغ گیاه کاکتوس باشند. در واقع گیاه مورد علاقه خود را از سایر گونه های گیاهان گوشتی از خانواده ساکولنت انتخاب می کنند. برخی از محبوب ترین گیاهان ساکولنت یا همان کاکتوس های بدون تیغ شامل گیاه هاورتیا، ساکولنت غوره ای، ساق عروس (گیاه مرغ و جوجه)، گیاه کریسمس و یشم هستند.
نگهداری کاکتوس در منزل چه مزایایی دارد
انواع کاکتوس علاوه بر زیبا نمودن محیط اطراف باعث کاهش استرس و نویز خواهد شد. به علاوه وجود این گیاه در منزل و محل کار باعث می شود که ۲۰ درصد از خشکی پوست و بروز علائم پیری در پوست کاسته شود.
از طرفی تمام گیاهان دی اکسید کربن محیط را جذب نموده و اکسیژن تولید می کنند. کاکتوس ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند و می تواند تا ۵۰ درصد دی اکسید کربن هوا را کاهش دهند.
فواید کاکتوس در اتاق خواب
این گیاه می تواند ترکیبات آلی فرار (VOC) که در اغلب محصولات مصنوعی از جمله پلاستیک و رنگ وجود دارد را نیز جذب نموده و هوای اتاق را پاکیزه نگه دارد.
نقش کاکتوس در امواج وای فای
امروزه وجود دکل های مخابراتی، امواج وای فای، دستگاه های تولید امواج رادیویی و پارازیت هایی که با اهداف مختلف ایجاد می شوند، مخاطرات زیادی را برای بدن انسان ایجاد نموده اند. این امواج می توانند خطر بروز انواع بیماری ها را در انسان افزایش دهند. نگهداری از کاکتوس ها در منزل می تواند خطر قرار گرفتن در برابر این امواج را کاهش دهد. این گیاه می تواند این امواج را جذب و دفع کند، در واقع کاکتوس مانند آهن ربا این امواج مضر را به خود جذب می کند، بدون اینکه به خود گیاه آسیبی برسد.
مضرات کاکتوس در خانه
مضرات گیاه کاکتوس در مقابل فواید آن بسیار اندک است. در میان چندین گونه مختلف گیاه کاکتوس تنها درصد کمی از آن ها سمی هستند. البته سمی بودن این گیاهان نیز به نحوی نیست که هوای اطراف را سمی کنند، بلکه تنها روی برگ و ساقه آنها درصد اندکی مواد سمی وجود دارد که می تواند برای کودکان خطرناک باشد.
خواص گل قاشقی در خانه
گل های قاشقی از جمله گیاهان گوشتی و آبدار هستند که برای درمان دردهای مفصلی، سردردها، تب و آکنه و برای التیام زخم ها در طب سنتی کاربرد زیادی دارند. بعلاوه این گیاه می تواند نویز و سرو صدای محیط را جذب کرده و محیطی آرام را برای استراحت در منزل فراهم کنند. از طرفی گل های قاشقی نیز مانند تمام گیاهان عمل تولید اکسیژن و جذب دی اکسید کربن را در محیط اطراف خود انجام می دهند.