دوشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۳

مجله شلپ

نوشته کامل

سس سویا چه طعمی دارد و از کجا تهیه کنیم؟ موارد مصرف و طرز تهیه

سس سویا یک چاشنی و طعم دهنده شور می باشد. زادگاه این چاشنی کشور چین است. البته امروزه این سس در تمام دنیا طرفداران خاص خود را دارد. سس سویا در غلظت های مختلف و طعم هایی با درجه شوری متفاوت تهیه می شود و در کنار انواع غذا سرو می شود. سس سویا چیست؟ […]

سس سویا
بدون دیدگاه

سس سویا یک چاشنی و طعم دهنده شور می باشد. زادگاه این چاشنی کشور چین است. البته امروزه این سس در تمام دنیا طرفداران خاص خود را دارد. سس سویا در غلظت های مختلف و طعم هایی با درجه شوری متفاوت تهیه می شود و در کنار انواع غذا سرو می شود.

سس سویا

سس سویا چیست؟

سس سویا یک نوع طعم دهنده برای انواع غذا می باشد. این سس در واقع محصولی از کشور چین می باشد و مصرف و تولید آن در این کشور قدمتی دیرینه دارد. این سس از تخمیر گندم و سویا تولید می شود. در واقع چهار ماده اصلی سازنده آن سویا، گندم، نمک و یک نوع کپک یا ماده تخمیر کننده می باشد.

این سس به مرور زمان و در خلال تجارت هلندی ها با شرق آسیا وارد اروپا شد. در حال حاضر اغلب کشورها از سس سویا به عنوان یک چاشنی در کنار غذای خود استفاده می کنند.

می توان گفت سس سویا یکی از معروف ترین محصولات سویا است که در سرتاسر جهان با ترکیبات مختلف و به روش های مختلف تولید و مصرف می شود. جالب است بدانید این سس اگرچه مواد اولیه ساده ای دارد، اما دارای تنوع بسیاری است. این موضوع سبب شده که مردمان فرهنگ های مختلف بنابر نوع ذائقه خود این سس را تغییر داده و مورد استفاده قرار دهند.

سس سویا چه طعمی دارد

سس سویا از جمله چاشنی های نمکی و شور مزه به شمار می رود. در واقع نمک نقش زیادی در تهیه این سس ایفا می کند. البته با وجود اینکه سس سویا تنها از چهار ماده اصلی تهیه می شود، اما غلظت های مختلف و طعم های مختلفی دارد. البته این به این معنا نیست که شما می توانید سس سویای شیرین تهیه کنید!

تنوع طعم سس سویا در میزان شوری آن و برخی از افزودنی هایی است که در طی مراحل تولید و فرآوری به آن افزوده می شود. غلظت و رنگ این سس نیز بسیار متنوع است. معمولا می توان سس سویا را از رنگ تیره تا روشن یافت. نوع روشن تر آن رقیق تر و طعم و بوی ملایم تری دارد. البته سس سویایی که رنگ روشن تر دارد، معمولا شورتر از سس سویایی است که رنگ تیره تر دارد. سس سویا هرچه تیره تر باشد غلیظ تر و طعم و بوی قوی تری دارد.

انواع سس سویا

سس سویا از کجا تهیه کنیم

سس سویا امروزه از شهرت بسیاری برخوردار است، بنابراین در اغلب کشورهای جهان تهیه، تولید و به فروش می رسد. در واقع می توان گفت هر جایی که مصرف کننده خواهان یک محصول باشد، بدون شک عرضه کننده و تولید کننده تلاش می کند پاسخگوی تقاضای بازار باشد. بنابراین می توان آن را از اغلب فروشگاه های معتبر مواد غذایی تهیه نمود.

برخی از انواع این محصول تولید داخل و برخی از آن ها وارداتی می باشد. البته امروزه با گسترش استفاده از اینترنت و پیشرفت تکنولوژی، وبسایت های بسیاری اقدام به عرضه انواع کالا از جمله مواد غذایی به صورت اینترنتی و آنلاین می نمایند. امکان خرید سس سویا نیز به صورت آنلاین وجود دارد.

موارد مصرف سس سویا

سس سویا همانطور که از نام آن می توان فهمید یک نوع سس و چاشنی محسوب می شود. معمولا از این طعم دهنده نمکین برای انواع غذا از جمله انواع سوپ، سالاد، کباب و غیره استفاده می شود. به خصوص این سس برای ایجاد طعمی دلپذیر در انواع گوشت نظیر گوشت قرمز، مرغ و ماهی کاربرد دارد.

البته از این سس برای تهیه سایر چاشنی ها و طعم دهنده ها نیز استفاده می شود. در برخی از غذاها این سس را به عنوان ماده اولیه به کار می برند و در برخی از غذا ها به عنوان چاشنی در کنار غذا سرو می شود.

البته مصرف آن با انواع گوشت مرسوم تر می باشد. سس سویا از جمله طعم دهنده هایی است که می تواند جایگزین نمک در سفره باشد. این ماده غذایی علاوه بر اینکه خطرات نمک را ندارد، می تواند برای سلامتی مفید باشد.

روش تهیه سس سویا

طرز تهیه سس سویا

سس سویا از جمله طعم دهنده های اصیل چینی است که معمولا به روش های سخت و البته بسیار زمان بر تهیه می شود. در قدیم این سس را به روش های سنتی و با طی نمودن مراحل سخت تولید می شد. اما امروزه با استفاده از ماشین آلات پیشرفته می توان این سس را به سرعت تهیه نمود. اگرچه تهیه این سس در منزل دردسرهای خاص خود را دارد، اما همیشه افرادی هستند که علاقه مند تهیه این نوع طعم دهنده ها در منزل می باشند.

برای تهیه این سس از لوبیای سویا، آرد گندم، نمک و آب استفاده می شود. در ابتدا لوبیای سویا را در در قابلمه ای پر از آب جوش ریخته و بجوشانید، زمانی که آب به جوش آمد حرارت را کم کنید و بگذارید لوبیا ها کاملا پخته شده و از غلاف خود خارج شوند.

سپس آن را را در غذا ساز ریخته و کاملا خرد کنید تا به شکل خمیر درآیند. آرد را به این خمیر اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس آن را صاف نموده و در قطعات مستطیل شکل ۳ سانتی متری ببرید و آن ها را لای یک دستمال مرطوب پیچیده و در پلاستیک سلفون قرار دهید و به مدت یک هفته در قسمت خنک، خشک و تاریک آشپزخانه بگذارید. سپس آن ها را روی یک سینه پهن کرده و جلوی آفتاب قرار دهید تا کاملا خشک و قهوه ای شود. سپس آن ها را در یک ظرف بزرگ در محلول آب نمک قرار دهید. این مخلوط برای مدت ۶ ماه باید در مکانی خنک و تاریک نگهداری شود. البته بهتر است هر روز آن را با یک قاشق چوبی هم بزنید.

مطالب مرتبط

بخش نظرات

نظرتان را بنویسید

Array