سه شنبه ۰۸ آذر ۱۴۰۱

مجله شلپ

نوشته کامل

گوشت هشت پا حلال است یا حرام؟ + طرز تهیه و خرید آن در ایران

در این مقاله به شما میگوییم که گوشت و غذای هشت پا حلال است یا حرام و روش تهیه آن به چه صورت است و چطور در ایران هشت پا بخریم؛ همراه ما از مجله شلپ باشید. هشت پا از جمله جانوران آبزی و از رده سرپایان و خانواده نرمتنان می باشد. این جانور، بدون […]

هشت پا
بدون دیدگاه

در این مقاله به شما میگوییم که گوشت و غذای هشت پا حلال است یا حرام و روش تهیه آن به چه صورت است و چطور در ایران هشت پا بخریم؛ همراه ما از مجله شلپ باشید.

هشت پا

هشت پا از جمله جانوران آبزی و از رده سرپایان و خانواده نرمتنان می باشد. این جانور، بدون استخوان و دارای گوشتی سفید و نرم است. هشت پا دارای سری لامپ مانند، هشت بازوی قوی، سه قلب و نه مغز می باشد.

هشت پا طرفداران بسیاری در سراسر جهان دارد. اما این غذای لوکس دریایی بومی کشورهای شرق و جنوب شرقی آسیا است. خواص بینظیر آن سبب شده که این غذا طرفدارانی در ایران نیز داشته باشد. امروزه امکان خرید و فروش هشت پا در بسیاری از شهرها وجود دارد.

گوشت هشت پا حلال است یا حرام

خداوند در قرآن کریم غذاهای پاکیزه (حلال) را در آیات مختلف معرفی نموده است. البته پیامبران و امامان معصوم با تفسیر آیات قرآن نیز غذاهای حلال و حرام را برای تمام مسلمانان مشخص نموده اند. در دین اسلام شرایط و معیارهای خاصی برای حلال بودن حیوانات موجود در خشکی، پرندگان و حیوانات آبزی وجود دارد. در مورد آبزیان نیز طبق نظر فقها و مراجع تقلید تنها آبزیان دارای فلس و میگو حلال گوشت هستند.

در روایتی نیز نقل شده که شخصی از امام محمد باقر سوال کردند که ماهیگیران برای ما هم ماهیان دارای قشر (پولک) می آورند و هم بدون قشر. کدام یک از این ماهیان برای خوردن حلال هستند؟ حضرت فرمودند ماهیان دارای قشر را بخور و ماهیان بدون قشر را نخور. البته میگو جزو استثنائات محسوب می شود و حلال گوشت می باشد.

بنابراین به جز ماهیان دارای فلس و میگو سایر حیوانات دریایی نظیر صدف، لابستر، خرچنگ و هشت پا (ماهی مرکب) به علت نداشتن فلس حرام گوشت می باشد.

هشت پا حلال است یا حرام

طرز تهیه هشت پا سرخ شده

هشت پا یا اختاپوس از جمله آبزیان است که خوردن آن در جنوب شرقی آسیا بسیار رواج دارد. این حیوان دارای گوشتی سفید و لذیذ بوده و از جمله غذاهای لوکس و گرانقیمت به شمار می رود. این غذا در رستوران ها با هزینه گزاف طبخ می شود و در اکثر رستوران ها نمی توان این غذا را پیدا کرد. بنابراین علاقه مندان به این غذای دریایی می توانند به راحتی در منزل هشت پای سرخ شده را آماده و میل کنند.

برای طبخ هشت پا ابتدا آن را به مدت ۴۰ دقیقه در آب جوشانده و سپس با آب سرد شست و شو داده می شود. بعد از مزه دار کردن با روغن زیتون و سیر خرد شده، آن را در روغن سرخ کرده یا روی صفحه گریل، گریل می کنند.

خوردن هشت پا پخته شده

هشت پا از خانواده سرپایان و دارای هشت بازوی قوی می باشد که برای شکار از آن ها استفاده می کند. ۹۰ درصد بدن این حیوان از گوشت تشکیل شده و بسیار کم کالری می باشد. بنابراین با مصرف آن می توان پروتئین مورد نیاز بدن خود را بدون مصرف کالری زیاد دریافت نمود. هشت پا دارای طبع گرم و گوشتی نرم و لذیذ می باشد. همچنین این جانور آبزی منبع خوبی برای تامین روی، منگنز، سلنیوم، مس و ویتامین B12 می باشد.

خوردن هشت پای غول پیکر

مردان به طور روزانه ۸ میلی گرم و زنان ۱۸ میلی گرم آهن نیاز دارند. با مصرف ۸۵ گرم از گوشت هشت پا تمام نیاز روزانه مردان به آهن و تقریبا نیمی از نیاز روزانه زنان به آهن برطرف می شود.

امگا ۳ موجود در هشت پا برابر با میزان امگا ۳ موجود در گوشت ماهی سالمون است. این اسید چرب برای بدن بسیار ضروری بوده و احتمال بروز حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد. میزان چربی اشباع در گوشت این آبزی بسیار کم است. بنابراین افرادی که به دنبال کاهش وزن و لاغری هستند می توانند با خیال آسوده از گوشت هشت پا استفاده کنند.

گوشت هشت پا بیش از نیاز روزانه بدن دارای سلنیوم است؛ سلنیوم نقش اساسی در متابولیسم پروتئین دارد. به علاوه سلنیوم به عنوان یک آنتی اکسیدان وظیفه حذف رادیکال های آزاد را به عهده دارد.

خوردن هشت پای غول پیکر

خرید هشت پا خوراکی

هشت پا در اصل غذای بومی کشورهای شرق و جنوب شرقی آسیا نظیر تایلند، مالزی، چین و ژاپن می باشد. صید و فروش این جانور در این کشورها به وفور انجام می شود. تقریبا در تمام رستوران های این کشورها می توان خوراک هشت پا را پیدا کرد. هشت پا به صورت گریل شده، کبابی، بخار پز و … در این رستوران ها سرو می شود. بسیاری از گردشگران از سایر کشورها نیز این غذای دریایی را تست می کنند.

خوردن هشت پا در ایران

اختاپوس یا هشت پا به علت خواص بینظیر خود طرفداران زیادی را نیز در ایران پیدا کرده است. هشت پا از آب های خلیج فارس صید می شود. مردم جنوب کشور در گویش محلی به این جانور خساک می گویند. امکان خرید این غذای دریایی در رستوران های جنوب کشور وجود دارد.

از طرفی با گسترش وسایل الکترونیکی و حمل و نقل استاندارد، فروش انواع محصولات دریایی از جمله هشت پا در اکثر استان های کشور امکان پذیر شده است. همچنین هشت پای پخته شده در بعضی از رستوران شهرهای تهران، مشهد، شیراز، خرمشهر، آبادان، بندرعباس، کیش، قشم و اصفهان سرو می شود‌.

مطالب مرتبط

بخش نظرات

نظرتان را بنویسید