یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

مجله شلپ

نوشته کامل

برای تقویت کبد چه بخوریم؟ + نظر طب سنتی در مورد کبد

در این مقاله به طور مفصل راهکارهایی برای تقویت کبد و مواد غذایی و ویتامین هایی که برای تقویت کبد مفید هستند را ارائه می کنیم. همچنین توصیه هایی برای تقویت کبد در طب سنتی مورد بررسی قرار می گیرد. برای تقویت کبد چه بخوریم بهترین راه برای مبارزه با بیماری های کبد این است […]

تقویت کبد
بدون دیدگاه

در این مقاله به طور مفصل راهکارهایی برای تقویت کبد و مواد غذایی و ویتامین هایی که برای تقویت کبد مفید هستند را ارائه می کنیم. همچنین توصیه هایی برای تقویت کبد در طب سنتی مورد بررسی قرار می گیرد.

برای تقویت کبد چه بخوریم

بهترین راه برای مبارزه با بیماری های کبد این است که تمام موارد گفته شده در ادامه این مقاله را رعایت کنید. در اینجا ۱۰ راه آزمایش شده و واقعی برای دستیابی به سلامت کبد آورده شده است!

تقویت کبد

وزن سالم را حفظ کنید. اگر چاق هستید یا حتی تا حدودی اضافه وزن دارید، در خطر ابتلا به کبد چرب هستید که می تواند منجر به بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) شود. کاهش وزن می تواند نقش مهمی در کمک به کاهش میزان چربی کبد داشته باشد.

یک رژیم غذایی متعادل و مناسب داشته باشید. از وعده های غذایی پر کالری، چربی های اشباع شده، کربوهیدرات های تصفیه شده (مانند نان سفید، برنج سفید و ماکارونی) و شکر خودداری کنید. برای یک رژیم غذایی مناسب، فیبر بخورید  که می توانید از میوه های تازه، سبزیجات، نان، برنج و غلات تهیه کنید. همچنین  گوشت بخورید (اما مقدار گوشت قرمز را محدود کنید)،  لبنیات (شیر کم چرب و مقدار کمی پنیر) و چربی ها (چربی های “خوب” که غیراشباع هستند مانند روغن های گیاهی، آجیل و ماهی). همچنین بهتر است در طول روز مقدار زیادی آب بنوشید.

به طور منظم تمرینات ورزشی کنید. وقتی به طور مداوم ورزش می کنید، به سوزاندن تری گلیسیرید برای سوخت کمک می کند و همچنین می تواند چربی کبد را کاهش دهد.

از سموم دوری کنید. سموم می توانند به سلول های کبد آسیب برسانند. تماس مستقیم با سموم حاصل از شوینده و پاک کننده ها و محصولاتی مثل حشره کش ها، مواد شیمیایی و غیره را محدود کنید.

اگر در معرض خون هستید، مراقبت های پزشکی را دریافت کنید. اگر به هر دلیلی با خون فرد دیگری تماس پیدا کردید، فوراً به پزشک مراجعه کنید. اگر خیلی نگران هستید، به اورژانس نزدیکترین بیمارستان بروید.

وسایل بهداشت شخصی را به اشتراک نگذارید. به عنوان مثال، تیغ، مسواک و ناخن گیر می توانند سطوح میکروسکوپی خون یا سایر مایعات بدن را که ممکن است آلوده باشند، حمل کنند.

رابطه جنسی ایمن داشته باشید. رابطه جنسی محافظت نشده یا رابطه جنسی با چندین شریک، خطر ابتلا به هپاتیت B و هپاتیت C را افزایش می دهد.

دست هایتان را مرتب بشویید. بلافاصله پس از دستشویی، هنگام تعویض لباس ها و قبل از تهیه یا خوردن غذا از صابون و آب گرم استفاده کنید.

دستورالعمل های مربوط به همه داروها را دنبال کنید. هنگامی که داروها با مصرف بیش از حد، نوع نامناسب یا با مخلوط کردن داروها نادرست مصرف شوند، کبد شما آسیب می بیند. هرگز الکل را با سایر داروها و داروها مخلوط نکنید حتی اگر همزمان مصرف نشوند. در مورد داروهای بدون نسخه، مکمل ها و داروهای طبیعی یا گیاهی که استفاده می کنید به پزشک خود اطلاع دهید.

واکسن بزنید. واکسن هایی برای هپاتیت A و هپاتیت B وجود دارد. متأسفانه، هیچ واکسنی علیه ویروس هپاتیت C وجود ندارد. پس هر واکسنی که برای مقابله و پیشگیری از این بیماری ها وجود دارد را در اولین فرصت بزنید.

تقویت کبد در طب سنتی

کبد در حدود ۵۰۰ عملکرد فیزیولوژیکی درگیر است که برخی از مهم ترین آنها شامل سم زدایی و تولید صفرا است که به متابولیسم چربی در رژیم غذایی کمک می کند.

در طب سنتی چینی سیستم مریدین کبد نیز مسئول تغذیه و ذخیره خون و اطمینان از جریان روان انرژی نیروی حیات در اطراف بدن در نظر گرفته می شود. در نتیجه، عملکرد سالم کبد در طب سنتی یک فرایند کلیدی در نظر گرفته می شود.

تقویت کبد

کبد، هضم و سم زدایی

طب گیاهی غربی و طب چینی هر دو تشخیص می دهند که بهترین رژیم غذایی برای کبد، رژیمی مبتنی بر محصولات تازه و مغذی در مقادیر مناسب است. در مقابل، از رژیمی که بار کار کبد را افزایش می دهد، فرآیندهای سم زدایی (پاکسازی) طبیعی آن را مختل می کند و در عملکرد سالم کیسه صفرا و تولید و ترشح صفرا اختلال ایجاد می کند، باید اجتناب شود.

خوردن غذاهایی که میزان کار کبد را افزایش می دهد ممکن است به علائم گوارشی مانند سوء هاضمه، آروغ بیش از حد، نفخ شکم و احساس سیری، از دست دادن اشتها، حالت تهوع و هضم ضعیف چربی های غذایی کمک کند.

تقویت کننده کبد در طب سنتی

گیاهان برای سلامت کبد به کار گرفته می شوند. در ادامه چند مورد از گیاهان مفید برای تقویت کبد را معرفی می کنیم.

خار مریم

خار مریم از سلامت کبد و فرآیندهای سم زدایی طبیعی آن حمایت می کند و دارای خواص آنتی اکسیدانی است. در طب گیاهی غربی، خار مریم به طور سنتی به عنوان مقوی کبد برای کمک به عملکرد کیسه صفرا و افزایش جریان صفرا برای کمک به هضم چربی ها در رژیم غذایی استفاده می شود.

پوست مرکبات

پوست مرکبات، به طور سنتی برای سم زدایی طبیعی کبد با حمایت از تولید صفرا و تحریک جریان آن از کبد استفاده می شود.

گوجی بری

گوجی بری به طور سنتی برای تغذیه انرژی خنک کننده و مرطوب کننده کبد و کلیه ها در طب سنتی و همچنین برای تقویت کبد در صورت ضعیف استفاده می شود. گوجی بری همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی است.

تقویت کبد ضعیف

در ادامه شما را با نکاتی برای سلامت کبد در طب سنتی چینی آشنا می کنیم.

مصرف الکل و غذاهای تند و یا چرب را به حداقل برسانید، چرا که بر حجم کار کبد می افزاید و ممکن است منجر به کندی یا راکد شدن کار کبد و عملکرد ضعیف سیستم گوارشی شود. در عوض، از یک رژیم غذایی ساده که عمدتاً مبتنی بر سبزیجات پخته، غلات کامل و حبوبات است لذت ببرید.

غذاهای با طعم ترش به طور سنتی برای آرام کردن کبد و رفع رکود و رطوبت در طب چینی مصرف می شود. گزینه های خوب شامل نان چاودار، خمیر ترش (مخصوصاً برشته شده)، سرکه، ترشی، سیب ترش، گریپ فروت، لیموترش و سبزیجات سبز برگ تلخ است.

غذاهای خنک کننده مانند آلو، شاهی، کرفس و ماش را نیز در رژیم غذایی خود بگنجانید. آنها به طور سنتی برای رفع گرمای کبد استفاده می شوند. همچنین به طور منظم ورزش کنید تا به حرکت بهتر جریان خون کمک کنید.

تقویت کبد

ویتامین تقویت کبد

خوردن غذاهای غنی از ویتامین های مفید برای سلامت کبد می تواند به پیشگیری و معکوس کردن برخی بیماری های کبدی مانند بیماری کبد چرب کمک کند. ادامه مقاله ما را بخوانید تا بدانید کدام ویتامین ها به سلامت کبد کمک می کنند و دستور العمل های غنی از مواد مغذی برای رژیم غذایی سالم کبد را کشف کنید.

ویتامین E برای کبد سالم

افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی دارای سطوح پایین ویتامین E در خون خود هستند که نتیجه استرس اکسیداتیو است. استرس اکسیداتیو یک عدم تعادل مضر در بدن است که زمانی اتفاق می افتد که آنتی اکسیدان کافی برای خنثی کردن مولکول های دیگر به نام رادیکال های آزاد نداشته باشید.

غذاهای حاوی ویتامین E شامل ماهی آزاد، اسفناج، آووکادو، انبه و بادام هستند. در ادامه خواندن یک مطلب جذاب دیگر از مجله شلپ به شما پیشنهاد می شود.

ویتامین D برای کبد سالم

ویتامین D به پیشگیری از بیماری التهابی و متابولیک کبد کمک می کند. طبق تحقیقات، افراد زیادی که مبتلا به بیماری مزمن کبدی بودند، کمبود ویتامین D داشتند. ویتامین D که به عنوان “ویتامین آفتاب” شناخته می شود، به بدن شما اجازه می دهد کلسیم را جذب کند، که برای رشد استخوان های قوی ضروری است. یکی از عوارض بیماری مزمن کبد، پوکی استخوان است، وضعیتی که باعث ضعیف شدن استخوان ها می شود و بیماران را مستعد شکستگی می کند. دریافت نکردن ویتامین D کافی می تواند این عارضه را بدتر کند.

غذاهای حاوی ویتامین D شامل ماهی تن، زرده تخم مرغ، قارچ های خاص، شیر غنی شده و آب پرتقال طبیعی می باشد.

ویتامین C برای کبد سالم

ویتامین C نیز مانند ویتامین E یک آنتی اکسیدان است که به خنثی کردن مولکول های دیگر به نام رادیکال های آزاد کمک می کند. ویتامین C به جلوگیری از تجمع چربی در کبد کمک می کند که می تواند مانع مبتلا شدن به بیماری کبد چرب شود.

غذاهای حاوی ویتامین C شامل پرتقال، توت فرنگی، گوجه فرنگی، کلم و سیب زمینی هستند.

ویتامین B برای کبد سالم

خوردن غذاهای کافی با ویتامین B می تواند به بهبود بسیاری از علائم بیماری کبد در مراحل اولیه کمک کند. به طور خاص، بیماری کبد می تواند باعث کمبود ویتامین B-1، B-6 و B-12 شود. کمبود شدید ویتامین B-1 می تواند باعث کاهش توانایی های ذهنی مانند حافظه شود. کمبود ویتامین B-6 می تواند باعث سوزن سوزن شدن و بی حسی ناشی از آسیب عصبی شود و کمبود ویتامین B12 می تواند باعث کم خونی شود، وضعیتی که در آن فرد دچار مشکل می شود. حدود ۹۰ درصد ویتامین B12 در کبد ذخیره می شود. هنگامی که کبد آسیب می بیند، سطح ویتامین B12 کاهش می یابد.

غذاهای حاوی ویتامین B شامل مرغ، سویا، سبزیجات سبز برگ، موز و آجیل هستند.

مطالب مرتبط

بخش نظرات

نظرتان را بنویسید

Array