لابستر چیست و آیا خوردن آن حلال است یا حرام؟ در ادامه تمام این موارد را به شما خواهیم گفت و خواص آن و فرق لابستر و خرچنگ را بررسی می کنیم. در ادامه همراه ما در مجله شلپ باشید. لابستر چیست؟ لابستر ها بدنی دراز با دم عضلانی دارند و در شکاف ها یا […]
نوشته کامل
لابستر چیست و آیا خوردن آن حلال است یا حرام؟ در ادامه تمام این موارد را به شما خواهیم گفت و خواص آن و فرق لابستر و خرچنگ را بررسی می کنیم. در ادامه همراه ما در مجله شلپ باشید. لابستر چیست؟ لابستر ها بدنی دراز با دم عضلانی دارند و در شکاف ها یا […]
لابستر چیست و آیا خوردن آن حلال است یا حرام؟ در ادامه تمام این موارد را به شما خواهیم گفت و خواص آن و فرق لابستر و خرچنگ را بررسی می کنیم. در ادامه همراه ما در مجله شلپ باشید.
لابستر ها بدنی دراز با دم عضلانی دارند و در شکاف ها یا حفره هایی در کف دریا زندگی می کنند. سه جفت از پنج جفت پاهای آنها پنجه دارند، از جمله جفت اول، که معمولاً بسیار بزرگتر از بقیه هستند. لابستر دریایی که به عنوان غذا بسیار ارزشمند است، از نظر اقتصادی مهم هستند و اغلب یکی از سودآورترین کالاها در مناطق ساحلی می باشد.
اگرچه چندین گروه دیگر از سخت پوستان کلمه “خرچنگ” را در نام خود دارند. اما اصطلاح نامشخص “لابستر” به طور کلی به لابستر های پنجه دار از خانواده لابستر اشاره دارد. لابستر ها که بدون چنگال هستند، شبیه ترین خویشاوندان زنده لابستر های پنجه دار، لابستر های صخره ای و سه خانواده لابستر های آب شیرین هستند.
حال که متوجه شدید لابستر چیست، شما را با کاربردهای آن آشنا می کنیم. لابستر معمولاً به صورت آب پز یا بخارپز در پوسته سرو می شود. رستوران ها پوسته را با کراکر لابستر می شکنند و گوشت را با یک وسیله مخصوص خارج می کنند. گوشت لابستر را اغلب با کره آب شده و آب لیمو می خورند. لابستر همچنین در سوپ، رول لابستر و غذاهایی مانند لابستر نیو برگر استفاده می شود. در رستوران ها، آشپزها لابستر های زنده را می جوشانند یا بخار پز می کنند. هنگامی که لابستر پخته می شود، رنگ پوسته آن از آبی به نارنجی تغییر می کند. زیرا گرمای آب باعث تغییر ترکیبات شیمیایی پوسته آن می شود.
لابستر یک منبع پروتئینی بدون چربی است که مقدار زیادی پروتئین و حداقل چربی را دارد. ارزش غذایی لابستر به شکلی است که این آبزی سرشار از پروتئین به همراه مقدار بسیار کمی از چربی های اشباع می باشد. لابستر منبع بزرگی از سلنیوم و همچنین دارای اسید چرب امگا۳ است. از جمله خواص دیگر لابستر می توان به تامین مقدار زیادی از پروتئین بدن اشاره کرد و می تواند غذای مناسب ورزشکاران باشد. همچنین پروتئین به ترمیم و استحکام بافت استخوانی و غضروفی بدن کمک می کند و برای سالم بودن خون موثر است.
خوردن لابستر در دین اسلام به چه صورت است؟ در مورد اینکه آیا لابستر حلال است یا حرام در ابتدا باید توضیحی را ارائه بدهیم. غیر از میگو سایر آبزیان دریایی در صورت داشتن فلس حلال هستند. با این اوصاف و دانستن اینکه شاه میگو یا همان لابستر تفاوت اساسی با خانواده میگوها دارد، بنابراین گفته می شود که خوردن لابستر از طرف هیچ مرجعی حلال نشده است. در ضمن باید توضیح دهیم که مراجع تقلید تنها به بیان حکم پرداخته اند و تعیین مصداق و موضوع از مسئولیت های آنان نمی باشد.
افراد زیادی فرق بین لابستر و خرچنگ را متوجه نمی شوند و البته برای بعضی حلال یا حرام بودن آن نیز جای مسئله است. در واقع لابستر با خرچنگ بسیار تفاوت دارد در حالی که شاید از نظر چنگک و بعضی مسائل شبیه هم باشند. اگرچه به لابستر، شاه میگو گفته می شود، اما در حقیقت این آبزی از خانواده میگو نیز نمی باشد. خرچنگ ها از خانواده سخت پوستان هستند و اغلب همه چیز خوارند. از جلبک، کرم ها و دیگر سخت پوست ها تغذیه می کنند و مدل آن ها پهن می باشد. مدل ها و گونه های متفاوتی از خرچنگ در دنیا هست که خرچنگ ها بیشتر در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری زندگی می کنند.
شاهمیگو که به آن لابستر یا دراز چنگ گفته می شود، به یکی از خانوادههای سخت پوستان متعلق است. این جانور دریایی به عنوان غذا در آمریکای شمالی از قرن ۱۹ شناخته شد و شاه میگوها به عنوان غذای دریایی ارزش غذایی بسیار بالایی دارند. البته از نظر اقتصادی نیز اهمیت فراوانی دارند و غالبا یکی از سودآورترین صیدها در مناطق ساحلی می باشند. خرچنگ ها بر خلاف لابستر، پهن هستند و ویژگی های آن ها از لحاظ ارزش غذایی و شیوه پخت نیز متفاوت است. آن ها به شکلی که با لابستر تفاوت زیادی دارد، در کنار یکدیگر در دریا ها زندگی می کنند.
خرید گوشت لابستر یکی از متنوع ترین خریدهای غذاهای دریایی است که می توانید انجام دهید. زیرا می توانید غذاهای بی پایانی با گوشت لابستر درست کنید. با این حال، با لابستر کاملا زنده، کارهای بیشتری برای تهیه غذاهای دیگر می توانید انجام دهید.
گوشت لابستر برای فروش معمولاً شامل گوشت دم، پنجه و بند انگشت یا آنچه در صنعت به آن TKC گفته می شود، است. گوشت لابستر در سراسر دنیا توسط شرکت های معتبر زیادی به بازار ارائه می شود. لابستر معمولاً ظرف ۱۲ ساعت پس از صید پردازش و روانه بازار فروش می شود.
قیمت لابستر در کشورهای مختلف به طور میانگین حدود کیلویی ۳۵ دلار به بالا می باشد که با توجه به تازگی و زنده بودن یا نبودن آن و نوع گونه، متفاوت خواهد بود.
لابسترهای زنده بسیار فاسد شدنی هستند و باید به سرعت با آنها برخورد کرد. بهتر است لابسترهای خود را در روزی که بدستتان می رسند بپزید، اما در صورت نیاز می توان آنها را تا دو روز نگهداری کرد.
اگر لازم است لابسترها را در هنگام رسیدن نگهداری کنید، آن ها را در کاغذ مرطوب بپیچید و با کیسه های یخ در یخچال نگهداری کنید و تا حد امکان سرد نگه دارید (اما آنها را فریز نکنید).
اگر یخچال شما به اندازه کافی بزرگ است، لابستر ها را در همان ظرف حمل و نقل (یونولیت های مخصوص مواد سرد) نگه دارید و آن را در یخچال قرار دهید. اگر می خواهید آنها را از ظرف خارج کنید، لابسترهای خود را با یک پارچه مرطوب بپوشانید تا زمانی که آنها را بپزید. لابسترها در صورت خشک شدن می میرند و تنها زمانی که در یخچال نگهداری می شوند می توانند مدت زیادی دوام بیاورند.
لابسترهایی که به این روش نگهداری میشوند تنبل و مرطوب میمانند، اما باید ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت پخته شوند. پس از این مدت، لابستر شما احتمالاً چندان تازه نخواهد بود.
مطالب مرتبط
بخش نظرات
موضوعات
کپی برداری از مطالب فقط با ذکر لینک فعال به مجله آنلاین شِلِپ مجاز است.
وقتی خودتون میفرمایید لابستر با میگو متفاوت است بنابراین حرام است و مضراتش بیشتر از فوایدش هست و قابل خوردن نیست