شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

مجله شلپ

نوشته کامل

طرز تهیه و روش خوردن صدف خوراکی + خواص اویستر برای پوست

صدف خوراکی و ترکیه ای چیست؟ آیا در ایران وجود دارد و چطور آن را خرید، تهیه و طبخ کنیم؟ در ادامه روش آماده سازی بخارپز + فواید آن برای پوست را توضیح خواهیم داد. صدف از جمله غذاهای لاکچری دریایی به شمار می رود که در چند دهه اخیر در ایران نیز طرفداران خاص […]

صدف خوراکی
۱ دیدگاه

صدف خوراکی و ترکیه ای چیست؟ آیا در ایران وجود دارد و چطور آن را خرید، تهیه و طبخ کنیم؟ در ادامه روش آماده سازی بخارپز + فواید آن برای پوست را توضیح خواهیم داد.

صدف خوراکی

صدف از جمله غذاهای لاکچری دریایی به شمار می رود که در چند دهه اخیر در ایران نیز طرفداران خاص خود را پیدا نموده است.

صدف بصورت خام و پخته قابل خوردن می باشد. معمولا انواع بسیاری از صدف در دنیا وجود دارد که در حدود ۱۲ نوع آن خوراکی می باشد. ترکیه و ایران از جمله کشورهایی هستند که به علت نزدیکی به دریا خوراک صدف را در رژیم غذایی خود دارند.

طرز خوردن صدف خوراکی (اویستر)

صدف در آب های گرمسیری و اقیانوس آرام به وفور یافت می شود. صدف ها جزو خانواده نرم تنان دو طرفه می باشند.

این جانور دریایی اغلب مورد توجه شهرهای ساحلی است و به روش های مختلفی نظیر خام خواری، زنده خواری و یا پخته شده سرو و خورده می شود. رایج ترین نوع خوردن صدف به صورت خام می باشد. معمولا صدف ها باید بلافاصله بعد از صید خورده شوند. اما رستوران ها آن ها درون یخچال نگهداری می کنند. در این حالت می توان آن ها را برای مدت چند ساعت به صورت قابل خوردن نگه داشت.

بطور کلی از آنجایی که سرو کردن این غذا در خانه کمی سخت است، اغلب افراد علاقه دارند که آن را در رستوران میل کنند.

در رستوران برای سرو صدف آداب خاصی وجود دارد. برای سرو این خوراک دریایی آن را به تعداد عددی مضرب ۶ در بشقاب هایی پر از یخ قرار می دهند. معمولا صدف با چنگال هایی دارای سه شاخه کوتاه و پهن سرو می شود. برای خوردن این غذا صدف را به دهان نزدیک کرده و قسمت گوشتی داخل آن را توسط چنگال مخصوص به داخل دهان هدایت کنید. برخی از افراد آب موجود در صدف را نیز می خورند!

طرز تهیه صدف

طرز تهیه صدف بخارپز

صدف از جمله غذاهای دریایی به شمار می رود که به روش های مختلفی قابل طبخ می باشد. یکی از پرطرفدار ترین روش ها برای تهیه صدف، بخارپز نمودن آن است. معمولا صدف ها در دو نوع دو کفه ای و اویستر موجود می باشند. برای این روش پخت توصیه می شود از صدف دو کفه ای استفاده کنید.

برای بخارپز نمودن صدف ها ابتدا آن ها را بطور کامل پاک نمایید. سپس مقداری روغن طبیعی نظیر روغن زیتون یا کانولا را در قابلمه ای بزرگ ریخته و به همراه پیازچه خرد شده و سیر له شده تفت دهید. صدف ها را افزوده و کمی تفت دهید. سپس سرکه، جعفری خرد شده و مقداری خامه سنگین اضافه کنید. در نهایت نمک و فلفل را نیز بیفزایید.

مواد را خوب مخلوط کنید تا صدف ها مزه دار شوند. درب قابلمه را بگذارید و برای مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صدف ها را بپزید تا باز شوند.

توصیه می شود همیشه تعداد صدف ها را بیشتر از تعدادی که می خواهید سرو کنید، پاک کرده و بپزید. علت این موضوع این است که بعد از پختن برخی از صدف ها باز نمی شوند و باید دور ریخته شوند. در ادامه این مقاله از سایت آشپزی شلپ، شما را با فواید بی نظیر صدف برای پوست آشنا میکنیم.

صدف اویستر

خواص صدف دریایی برای پوست

صدف بسیار برای پوست پر خاصیت می باشد. صدف حاوی ماده ای به اسم پودر مروارید است که توسط قسمت پوششی آن ترشح می شود. این ماده بیوماینرال است یعنی سرشار از مواد طبیعی زیستی و طبیعی می باشد.

این ماده از پوسته نرم تنان در برابر انگل ها و آلودگی های دریایی حفاظت می کند. پوسته صدف دریایی بعد از آسیاب شدن می تواند به عنوان یک اسکراپ عالی برای پوست مورد استفاده قرار بگیرد. این ماده روی لایه بیرونی پوست قرار گرفته و همانند یک لایه بردار طبیعی عمل می کند. بنابراین پوست را روشن تر کرده و لک ها و کک و مک ها را از بین می برد.

به علاوه وجود کلسیم در این اسکراپ سبب التیام پوست و درخشندگی آن خواهد شد. همچنین این ماسک به عمق پوست نفوذ کرده و چربی ها و باکتری های موجود در منافذ پوست را از بین می برد. در نتیجه از بروز انواع جوش و بسته شدن منافذ پوست جلوگیری می کند.

صدف ترکیه ای

صدف ترکیه ای در تهران

ترکیه از جمله کشورهایی است که به دو دریا دسترسی دارد. بنابراین طبخ و سرو انواع غذاهای دریایی در رستوران های آن بسیار رایج است. در واقع می توان گفت غذاهای دریایی غذای اصیل ترکیه ای به شمار می روند. یکی از این غذاهای اصیل دلمه صدف سیاه می باشد.

در این غذا پوسته صدف از برنج پخته شده و گوشت صدف پر می شود. معمولا این غذا به همراه برش هایی از لیمو سرو می شود.

شهرهای جنوبی ایران نیز از جمله شهرهای ایران به شمار می روند که به آب های گرم خلیج فارس دسترسی دارند. نزدیک به سه دهه است که صید و مصرف صدف به عنوان یک آبزی مقوی بسیار رایج شده است. به علاوه از آنجایی که صدف یک غذای لاکچری به شمار می رود، صید و سرو آن سودآور می باشد.

بطور کلی در دنیا بیش از ۵۰ نوع صدف وجود دارد که در کل ۱۲ نوع آن خوراکی هستند. در دریای خلیج فارس نیز برخی از انواع صدف خوراکی موجود می باشد. معمولا محبوب ترین نوع صدف خوراکی در جنوب کشور صدف دو کفه ای، صدف اویستر و صدف ملوک می باشد.

مطالب مرتبط

بخش نظرات

یک نظر برای نوشته “طرز تهیه و روش خوردن صدف خوراکی + خواص اویستر برای پوست”

  1. Dav گفت:

    خوردن صدف مضر برای بدن و حرام است

نظرتان را بنویسید

Array