جوانه ماش را چگونه بخوریم؟ + طرز تهیه
ماش از جمله حبوبات کم کالری و بسیار پرخاصیت است. جوانه ماش خواص بیشتری نسبت به خود ماش دارد. جوانه ماش سرشار از انواع ویتامین، املاح و پروتئین های گیاهی است. این ماده غذایی را به طرق مختلف مصرف می کنند. اما بهترین روش مصرف آن اضافه نمودن جوانه ماش آب پز به سالاد است. […]
ماش از جمله حبوبات کم کالری و بسیار پرخاصیت است. جوانه ماش خواص بیشتری نسبت به خود ماش دارد. جوانه ماش سرشار از انواع ویتامین، املاح و پروتئین های گیاهی است. این ماده غذایی را به طرق مختلف مصرف می کنند. اما بهترین روش مصرف آن اضافه نمودن جوانه ماش آب پز به سالاد است.
جوانه ماش
ماش از جمله دانه هایی است که در گروه حبوبات قرار می گیرد. بدن انسان در طول روز پروتئین گیاهی مورد نیاز خود را از حبوبات تامین می نماید. یکی از بهترین این حبوبات ماش است. ماش بومی کشور هند است و در اغلب کشورهای آسیایی برای پخت انواع غذا مورد استفاده قرار می گیرد. جالب است بدانید ماش جزو حبوبات محبوب در بین گیاهخواران به شمار می رود. افرادی که به دنبال کاهش وزن می باشند، نیز گروه دیگر از طرفداران ماش هستند. شاید بپرسید علت این محبوبیت چیست؟
ماش از جمله حبوبات بسیار پرخاصیت است که کالری اندکی دارد. این به این معناست که می توانید با دریافت حداقل کالری مواد مورد نیاز بدن خود را تامین نمایید. به علاوه ماش برخلاف سایر انواع حبوبات نفاخ نیست و به راحتی هضم می شود. لازم است بدانید جوانه ماش از خود ماش نیز مغذی تر است به همین علت در رژیم غذایی اغلب خام خواران و گیاه خواران قرار دارد. جوانه ماش بسیار ترد است به همین علت می توان آن را جایگزین تنقلات چرب و پرکالری نمود.
اغلب دانه ها در طی جوانه زدن دستخوش یک سری تغییرات شیمیایی در خود می شود که سبب می شود میزان ویتامین ها، پروتئین و املاح در دانه افزایش یافته و میزان کالری و کربوهیدرات در دانه کاهش پیدا نماید. به همین علت جوانه ماش به نسبت خود ماش مقوی تر می باشد.
جوانه ماش را چگونه بخوریم
جوانه ماش به طرق مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از افراد آن را بو داده و همانند سایر انواع آجیل و تنقلات مصرف می نمایند. در رژیم های گیاه خواری جوانه ماش ماده اصلی تهیه سالاد است. به این صورت که جوانه ماش را آب پز می کنند تا کاملا آماده خوردن شود. سپس آن را به انواع سالاد اضافه می کنند. سالاد حاوی جوانه ماش بسیار مقوی است و یک وعده غذایی کامل محسوب می شود. زیرا سرشار از انواع ویتامین، پروتئین و املاح مختلف می باشد.
اگر علاقه مند به خوراکی های سرخ کردنی هستید. می توانید مقداری روغن گیاهی را در تابه ریخته و مقداری پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید. البته اگر از طعم پیاز خوشتان نمی آید می توانید ان را حذف نموده و یا با سیر جایگزین کنید. سپس جوانه های ماش را که از قبل کاملا شسته اید، اضافه کنید و اجازه دهید کاملا سرخ شود.
البته امکان طبخ آن به صورت خوراک به همراه پیازچه، زنجبیل، سیر و ادویه نیز وجود دارد. جالب است بدانید آش ماش نیز برای درمان آبریزش و علائم سرماخوردگی بسیار موثر است. بنابراین اضافه نمودن جوانه ماش به آش نیز می تواند سبب افزایش ارزش غذایی آن شود.
بطور کلی می توان در تمام انواع غذاهایی که با ماش طبخ می شوند، جوانه ماش را جایگزین ماش نمود.
طرز تهیه جوانه ماش
آماده سازی جوانه ماش کار بسیار راحتی است و نیاز به ابزار یا دانش خاصی ندارد. به علاوه افراد می توانند به راحتی در منزل بدون هیچ گونه امکانات و لوازم خاصی آن را تهیه نمایند. برای تهیه جوانه ماش تنها مقدار آب و ماش نیاز است.
تهیه این جوانه نیز آن چنان زمان بر نیست. تنها یک روز زمان کافی است تا بتوانید این خوراکی خوش طعم و البته بسیار پرخاصیت را آماده و نوش جان کنید.
برای تهیه جوانه ماش کافی است ابتدا مقداری ماش را کاملا پاک کرده و خوب بشویید. سپس آن را در ظرفی قرار داده و مقداری آب روی آن بریزید. این ظرف را باید در مکانی خنک و تاریک قرار دهید. پس از گذشت ۱۲ ساعت ماش ها را از ظرف خارج نموده و آبکشی نمایید و آب ظرف را تعویض کنید.
سپس مجددا ماش ها را در ظرف آب قرار دهید. این طرف را دوباره در جایی خنک و تاریک قرار دهید تا جوانه های ماش آماده شوند. بعد از گذشت ۱۲ ساعت جوانه ماش از پوسته خارج خواهد شد و شما می توانید بعد از آبکشی از آن به دوش های مختلف استفاده نمایید.
لازم است بدانید که بهتر است جوانه ماش را بلافاصله بعد از آماده سازی مصرف نمایید و قبل از مصرف حتما با آب سرد آب کشی نمایید. در صورتی که می خواهید جوانه ماش راز فریز کنید آن را در کشویی دور از گوشت و غذاهای دریایی نگهداری نمایید.