پنج شنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳

مجله شلپ

نوشته کامل

گوچوجانگ (gochujang) چیست؟ طرز تهیه و خرید رب فلفل قرمز

در این مقاله شما را با گوچوجانگ (gochujang) رب فلفل قرمز که یک سس تند کره ای است، آشنا خواهیم کرد و روش خرید و طرز تهیه این چاشنی تند و تیز را آموزش می دهیم. گوچوجانگ یک چاشنی تند و تیز کره ای است که در ایران با نام رب فلفل نیز شناخته می […]

گوچوجانگ
۱ دیدگاه

در این مقاله شما را با گوچوجانگ (gochujang) رب فلفل قرمز که یک سس تند کره ای است، آشنا خواهیم کرد و روش خرید و طرز تهیه این چاشنی تند و تیز را آموزش می دهیم.

گوچوجانگ یک چاشنی تند و تیز کره ای است که در ایران با نام رب فلفل نیز شناخته می شود. این محصول را می توان با درجه تندی مختلف از انواع فلفل نظیر فلفل تند و فلفل دلمه ای تهیه نمود. این چاشنی به عنوان ماده اولیه در پخت انواع گوشت و سوپ استفاده می شود.

گوچوجانگ

گوچوجانگ (Gochujang) چیست

گوچوجانگ از جمله پر مصرف ترین و خوش طعم ترین چاشنی های کره ای است. غذاهای کره ای بسیار معروف هستند؛ شاید اصلی ترین علت این شهرت چاشنی های بی نظیر و خاصی باشد که مردم کره در غذاهای خود استفاده می کنند. گوچوجانگ یکی از معروف ترین این چاشنی ها است. این چاشنی به حدی در کره معروف و پرطرفدار است که جشنواره این سس هر ساله در کشور کره برگزار می شود.

این چاشنی از لحاظ ظاهری شبیه به رب گوجه یا رب انار است و رنگ آن قرمز تیره می باشد. این چاشنی طعم خاصی نیز دارد؛ در واقع طعم آن ترکیبی از مزه شیرین و مزه تند است. البته تناسب بین طعم شیرین و طعم تند آن بسیار مهم است. زیرا میزان تندی این سس انواع مختلف این سس را ایجاد می کند. میزان تندی گوچوجانگ یک واحد اندازه گیری نیز دارد که با نام واحد خوش طعم گوچوجانگ نامیده می شود.

معمولا میزان تندی کمتر از ۳۰ واحد را ملایم داغ، بین ۳۰ تا ۴۵ را کمی گرم، ۴۵ تا ۷۵ را متوسط گرم، ۷۵ تا ۱۰۰ را خیلی داغ و از ۱۰۰ به بالا را فوق العاده داغ در نظر می گیرند.

مواد اصلی این سس شامل پودر چیلی قرمز، برنج چسبناک، لوبیا سویا تخمیر شده و نمک است. البته برای ایجاد شیرینی به آن کمی عسل، شهد یا شکر اضافه می کنند. این چاشنی تقریبا در تمام غذاهای کره ای با میزان تندی مختلف وجود دارد. حتی این چاشنی را با سس مایونز ترکیب کرده و به عنوان یک چاشنی جدید برای ماهی مرکب خشک شده استفاده می کنند. در ادامه همراه ما در سایت آشپزی شلپ باشید تا طرز تهیه گوچوجانگ را یاد بگیرید.

گوچوجانگ gochujang

طرز تهیه رب فلفل قرمز (گوچوجانگ)

برای تهیه رب فلفل قرمز بنابر نوع سلیقه خودتان و با توجه به میزان تندی مورد انتظارتان می توانید از فلفل های قرمز تند، فلفل شیرین یا فلفل دلمه ای استفاده کنید.

در ابتدا فلفل ها را به خوبی بشوید و در صافی قرار دهید تا آب آن کاملا گرفته شود. سپس یک برش عمودی ایجاد کنید و دانه های داخل فلفل را جدا کنید. فلفل ها را بطور دلخواه برش بزنید و در قابلمه ای آب ریخته و فلفل ها را در آب بریزید و بگذارید آب به جوش آید.

بعد از جوش آمدن آب حرارت را ملایم کنید و بگذارید برای مدت چند دقیقه فلفل ها بپزد. بعد از حدود ۱۰ دقیقه فلفل ها کاملا نرم می شوند. در این حالت قابلمه را در یک صافی خالی کنید تا آب فلفل خارج شود و صبر کنید تا فلفل ها کاملا خنک شوند.

مقداری سیر را پوست گرفته و کاملا له کرده و به فلفل ها اضافه کنید. البته می توانید فلفل و سیر را در غذا ساز ریخته و کاملا خرد کنید.

در یک قابلمه مقداری سرکه سفید و قرمز، نمک، شکر، پودر پاپریکا و پودر فلفل قرمز اضافه کرده و بگذارید کاملا بجوشد. پوره فلفل را نیز به آن اضافه کنید و بگذارید کاملا با هم بپزند و یک دست شوند. می توانید مقداری از رب را بچشید تا میزان نمک، شکر و فلفل آن را تنظیم نمایید.

بگذارید رب کاملا سرد شود و سپس در ظرف های درب دار شیشه ای بریزید.

رب فلفل قرمز

خرید رب فلفل قرمز

رب فلفل قرمز یکی از چاشنی های محبوب برای طرفداران غذاهای تند و تیز می باشد. از طرفی این چاشنی خود به عنوان ماده اولیه برای طبخ برخی از انواع غذا نظیر انواع گوشت استفاده می شود. البته برخی از افراد این رب را همانند سس گوجه فرنگی یا سس کچاپ در کنار غذا استفاده می کنند یا آن را با سس گوجه فرنگی ترکیب کرده و کمی طعم آن را تند و تیز می کنند.

بنابراین با توجه به پرکاربرد بودن این محصول، می توانید آن را به راحتی از تمام فروشگاه های معتبر مواد غذایی تهیه کنید. البته با توجه به پیشرفت تکنولوژی و رواج استفاده از وبسایت های فروشنده مواد غذایی امکان تهیه این محصول به صورت آنلاین نیز وجود دارد. توصیه می شود در هنگام خرید اینترنتی از اعتبار وبسایت فروشنده این محصول اطمینان حاصل فرمائید و به نماد الکترونیکی آن سایت توجه داشته باشید.

مطالب مرتبط

بخش نظرات

یک نظر برای نوشته “گوچوجانگ (gochujang) چیست؟ طرز تهیه و خرید رب فلفل قرمز”

  1. الهام گفت:

    سپاس از شما بابت رسپی

نظرتان را بنویسید